Första advent

Snart har vi bott i huset i fem månader, det är helt overkligt vad fort tiden gått. Första advent bjöd då inte på något härligt vinterväder... Plusgrader, regn och halka, usch. På lördag förmiddag var vi ute och vad vi frös, närmare -10 och inatt när vi åkte hem från julbordet på aveny höll vi knappt på ta oss över vägen för att det var helt blankt när vi gick från bussen.

Så idag blev det premiärsandning i backen. Bubba ville också hjälpa husse. Jag har anmält Bubba till Sundsvalls Lussekatt ;) Gå in här på st.nu/lussekatt, sök på Bubba längst ner :)Igår bakade jag lussekatter (och matbröd "som vanligt") så idag blev det en lussebulle och en pepparkaka till första adventsljuständandet :)

Matbröd bakar jag ungefär en gång i månaden, det är så gott och håller sig så mycket bättre än köpt bröd i frysen. Kan rekommenderas, därför bjuder jag på ett recept här. Äran för receptet ska jag inte ta åt mig, det har jag fått från min kompis Emma M :)

Filmjölkslimpa i långpanna
(175 grader, 45 min - 1 tim)
7 dl Vetemjöl
7 dl Rågsikt
7 dl Grahamsmjöl
4 dl Ljus Sirap
2 tsk Salt
5 tsk Bikarbonat
1 l Filmjölk
(Litet russinpaket - vi hoppar russinen, strör ibland lite solrosfrön uppepå brödet innan gräddning)

Blanda alla torrvaror i en bunke. Tillsätt fil och sirap och rör ihop. Grädda i en smord och mjölad långpanna.

Värme!

Granen står så grön och grann.... Lite bilder på adventsstjärnorna. Julstämningen växer fram :)Vi har frusit länge nu, haft så kallt inne trots att vi höjt elementen. Samtidigt har vi väntat och väntat på att någon från Nibe (värmepumpsföretaget) ska komma och justera in värmepumpen och lära oss hur vi ska justera den själva. Men icke. Vi ringde byggledaren förra veckan och han sa att han skulle be dem åka till oss så snart som möjligt. I går kväll stod jag inte ut och Mattias stod nog inte ut med mitt gnäll om att jag fryser hela tiden... Kan man göra annat vid en temperatur på 17 till max 18,5 grader... Burr! Igår kväll letade jag upp information om vad knappar och rattar på pumpen betyder på nibes hemsida (för inte har vi fått någon instruktionsbok vad vi vet?) och vred tre snäpp på ratten. Just den ratt som vi blivit tillsagda att vi absolut inte ska vrida på mer än till +2. Dröjde inte många timmar förrän vi hade över 20 grader istället för kring 18. Det är stor skillnad! Nu är det riktigt behagligt.... sköööönt. Hoppas ändå de kommer snart och hjälper oss hur man ska reglera pumpen.

31 dagar till Jul

Härligt och mysigt med jul och adventstider. En vecka till första advent och hade tänkt vänta till nästa lördag med pyntet men insåg att vi hade mer tid över den här helgen än nästa så vi for in på Birsta och investerade i julen. En inomhusgran med tillhörande belysning och pynt samt en utomhusbelysning (till en riktig gran!) och två julstjärnor med belysning. Var ute efter två adventsljusstakar till vardagsrummet också men gick bet där. Julgardiner vore också fint att ha.

Vi kunde inte hålla oss så vi packade upp granen direkt och klädde den. Vita- och silverfärgade kulor, silverglitter och silverpärlor. Silverstjärnan i toppen blev inte så fin då den knappt syns mot den ljusgrå tapeten. Missade köpa en julgransmatta, får komma ihåg det till nästa gång.

Hade tänkt beställa det fina nyckelskåpet från mixin.se nu men ser då att de är slut...snyft :( Typiskt, varför beställer man inte direkt när man hittar något man verkligen vill ha!?! Dumt. Vi köpte några timers också, det är ju guld värt att det sker automatiskt att lampor slås på och av, bekvämt och smart.

Bubba vill gärna vara med (som vanligt) att klä granen.


Ute&inne

Lördag morgon:


Söndag kväll:


Diskbänk fulare än fulast

Är det något vi ångrar så är det att vi inte fullföljde det vi verkligen hade planer på, att välja bort bänkskiva och ordna själv med bänkskiva över hela bänken och inte ha någon vanlig diskbänk. Samt att ha diskhon nedsänkt. Diskbänken är helt värdelös... den är jätterepig och ful och det blev den efter väldigt kort tid. Riktigt dåligt. Den bänkskiva vi valde är vi dock nöjd med


Herrn i huset kommer till tals

Vi har inte blivit utmanade men tyckte det var dags för Mattias att göra en insats i bloggen för andra gången ;) Dessa frågor har publicerats i flera husbloggar.

1. Vad tycker du om din hustrus/sambos bloggande egentligen?
Bra och kul att vi dokumenterar hela processen.

2. Har du varit lika delaktig i alla val till huset som din hustru /sambo?
Ja men Madde har fått bestämma mer. Fast i badrummet var jag boss :)

3. Finns det något du önskat till huset som blivit totalt ratat och som du egentligen är lite ledsen över att det inte blev?
Nej, ingenting.

4. Vilket är ditt bästa respektive sämsta minne med ert husbygge hittills?
Den dagen vi flyttade in och när vi fick reda på att ingen skulle överklaga bygglovet är bästa minnena. Näst sämst var att taket inte hann komma på plats vid husleveransen vilket ledde till att regnade in och kunde gått riktigt illa. Vad som var sämst tänker jag inte avslöja...

5. Var drömmen om att bygga hus lika mycket din som din hustrus/sambos?
Inte från allra första början men sen blev det lika mycket.

6. Kikar även du in på alla andra husbyggarbloggar?
Jag kikar inte in men jag blir visad.

7. Berätta något spontant och roligt om din hustru/sambo som du tycker att vi ”bloggkompisar” kan få ta del av.
Hon har en förmåga att förklara saker med hjälp av ljudeffekter.

Nyckelskåp

Vi behöver ett nytt nyckelskåp. Det står mellan dessa två, 379 kr på mixin.se. Dagens i-landsproblem!


Det är superkul att läsa andras bloggar och få inspiration och tips på smarta grejer. Vi ska nog investera i klisterspots till de avlånga fönstren i vardagsrummet. Kanske även till de två fönstren på övervåningen som syns nerifrån vägen, huset ser så mörkt och "dött" ut. Såg det i Hilleshögbloggen, köpta på bauhaus för endast 99 kr! Måste smita in där och kika på det någon dag.

RSS 2.0