Trädgårdsplanering? Say what

På Vårmässan gjorde vi faktiskt hela ett inköp och det var fem inredningstidningar för 50 kr, senaste och näst senaste exen av tex Plaza Interiör och Hus&hem... inte illa för att få en hel massa inspiration och tips både till inredning och trädgård.

Jag har lyckats hålla en blomma (Lyckliga Lotta heter den tydligen...) levande i tre dygn... Kors i taket! Spännande fortsättning följer....

Vi har lärt oss ett nytt ord.

Trädgårdsplanering.

Har ännu inte förstått innebörden. Får återkomma om det. Det är tydligen något man bör göra innan man börjar med en "ny" tomt från scratch. Jag gillar ju planering, göra ritningar och klura så det blir säkert bra... I kombination med totalt ogröna fingrar... Eh?!

Söker en, eller snarare flera, krukor i zink eller aluminium. Var köpa billigt? Cylinderformade, ganska smala, bredare upptill än nertill. Gärna ett tips på lättskötta och lämpliga växter att ha i krukor på en entréveranda som ligger i skugga.

Härliga helg - och en tavla

Lördag blev en härlig dag med distanslöpning, eldning och lite annat fixande ute i det härliga vädret!
På några av bilder har vi lagt ut brädor för att måtta upp hur altanen ska bli... 56 härliga kvm soldäck :D

Söndag förmiddag ägnade vi åt att städa inomhus, tyvärr, då hade vi gärna också varit ute men det var bara gno på för senare på dagen var ju vårt hus öppet för visning åt Smålandsvillan. Vi kilade ner till släktingarna i grannhuset en stund och vi såg en hel del bilar fara förbi. Vi fick höra att 15-20 familjer besökt vårt hus. Några undrade om de fick köra vårat?! Det var ju kul :) Men de har de inget för :) Under visningen besökte vi vårmässan i Gärde. Inget speciellt men lite kul att kika runt. Vi var med i en tävling om ett lass matjord :D Skrev även upp en intresseanmälan på att köpa matjord, ett lass för 1600 kr, inte så tokigt till senare i sommar.


En stund över innan vi åkte hem kilade vi in på stan och gick av en slump in på Cervera och impulsshoppade en tavla till vardagsrummet...! Inte planerat alls som sagt men bra blev det. Rea och allting, den sa liksom till oss när vi såg den "jag ska hänga hemma hos er".. Skrev ju tidigare om att vi inte kunde komma överens om tavelmotiv då Mattias vill ha foto och jag målade tavlor.. Blev litet mellanting nudå. Det blir nog riktigt bra sen när vi har rätt soffa och en sideboard.

Äntligen vår =)

12 grader varmt, strålande sol, snön är snart borta... underbart =)

En del av vägen upp till oss har blivit helt underminerad pga kraftig snösmältning och även troligtvis orsakat av MittSverigeVattens grävande för våra VA-ledningar förra året. Mattias ringde dem igår och idag när vi kom hem var ett lass pålagt och vägen var helt ok. Skönt! Även om de först inte alls verkade samarbetsvilliga på den fronten.

Till helgen tänkte vi försöka elda lite...är en del ris och skrot kvar på baksidan, får se hur det går. Fylla ut tomten med fyllmassor är inte långt borta nu heller... :D En ritning på en altan är också ihopknåpad.... *längtar*Vi köpte ett skåp på IKEA, Granemo, för att ha pärmor, fotoalbum etc i, i det lilla rummet. Vi investerade i några nya blommor i helgen... fejkväxter. Vi är hopplösa på att hålla de stackarna vid liv. Vi håller katten vid liv i alla fall, alltid nåt ;) Ska köpa några riktiga växter också men inte för många.... Inte vackert när de bara dör. På Plantagen hade de även fina tavlor till mycket fina priser, 49 kr st som vi satte upp i köket. Grönt, grönt, grönt.

Jag vill göra en sån lampa som Hilleshög har gjort... vågar jag prova? Utan att få x antal utbrott på vägen? ;) Tror inte det men jag ska prova ändå.

På söndag ska vi hålla oss borta för då blir det visning här. NEJ, vi ska inte sälja! Vi har ställt upp på att ha vårt hus som visningshus för Smålandsvillan tre timmar för en trevlig liten peng. Om någon som läser har haft sitt hus som visningshus får ni gärna dela med er av era erfarenheter =)

Bloggvila

Torsdag till söndag förra veckan var jag på en helt fantastisk kurs, bästa jag någonsin varit på. Steg 1 i Friskisutbildningen som är samma för alla som ska bli ledare/instruktör. Steg 2 inriktar man sig på det område man ska leda eller instruera inom, dvs jympa, spinning, gym eller övrig gruppträning (yoga, skivstång etc). Det var såå kul!

Lampan och guldgardinen har kommit... ska bara få upp dem också så jag kan ta en bild =)

Trevlig helg

/Madd

RSS 2.0