Lägesrapport

Nu är vi på riktigt tillbaka i arbetsvardagen igen. Dubbla känslor, skönt att vara i gång igen men vi längtar hem hela tiden efter att få båda greja här hemma och njuta av huset också :)

Vi har fått hjälp att få bort byggavfallet från tomten - tack S-E och Stefan! Det fanns en hel del smått och gott i avfallshögen, en del virke som kan användas till att regla väggar på övervåningen precis vid trappen så vi kan ha dörr där, blir enklare än att ha takskivor att flytta på hela tiden. Nu har vi öppet upp till övervåningen hela tiden, blir lite kyligt på natten då luft uppifrån kommer ner från övervåningen då det inte är isolerat uppe. Det fungerar ju på sommaren men inte mot hösten när det blir kallare ute.Handdukskrokar i badrummet är på plats och i helgen målade vi spikskallar och det behövde finputsas med färg på några ställen på huset där det blivit lite transportskadat. Hade ingen stege i helgen så får fortsätta målandet till helgen. Vi har köpt färg så vi kan måla fondväggen i sovrummet. Sängstommen är inte på plats än men Mio ringde idag så imorgon kan vi nog byta ut de felaktiga delarna mot rätt.

Innan augustis slut hoppas vi har fått till tomten lite finare med fyllmassor runt huset. Vill gärna hinna så gräsfrö i år om det går och hinns med, vi får se. Matjord och gräsfrö är inte billigt, har vi förstått. Vi planerar att köpa ett par kvm trall så vi kan ha en temporär uteplats vid köksutgången, det är ju fortfarande mycket kvar av sommaren att sitta ute och njuta av :)

Än så länge är vi väldigt nöjda med huset i alla fall :)

Här bjuder vi på lite bilder igen. Både vi och Bubba tycker mycket om fönstren, framförallt de långsmala som vi fastnade för direkt när vi såg Västervik första gången
Så här ser vår utsikt ut från olika delar av nedervåningen


Vi har internet!!!

Fem av fem toast!

Nu blir det mer bloggande framöver :)

Första veckan i huset

Bilder från inflyttningen


På bilderna kan ni se, förutom oss, Mattias mamma och pappa Tuija och Lars som hjälpte oss med flytten och med att städa ur lägenheten - tusen tack! Ni kan även se Maddes pappa, Sven-Erik, som hjälpte oss också med flytten.

Bilder från utflytten

Vad skönt att flytta ut ur lägenheten!

Bilder från veckan som gått

Bubba har acklimatiserat sig väldigt bra. Han har även hunnit slagits med grannkatten. Han gillar de låga fönstren och titta på utsikten och att det finns mer än ett rum att röra sig på =) Han har antagit övervåningen som hans rum. Vi har haft en hel del besökare, vilket är och har varit jätteskoj! Bland annat Johanna och HT samt Putte (se bilderna) Men många fler också, tack för besöket och välkomna åter!

Under veckan har vi hunnit tvätta alla fönster på utsidan, fått telefon och tv fixat (Tack Stefan!), rensat upp byggavfallshögen och dragit ut spik. Även försökt bygga upp sängen men det gick ju sådär. Vi har 160 cms sängstomme men underredesbalkarna eller vad man ska kalla dem var 180 cm... reklamera till Mio! Vi skulle få någon kompensation verkade det som och de riktiga kommer om en vecka. Har även hunnit med en kortare löprunda för att utforska trakterna, härligt område att springa i.

På tisdag får vi nog internet, vi har bara på låns i Kovland just nu. Vi har hittat några små fel som vi vill ha åtgärdade. Bland annat ett antal hål i fogen i badrummet och ett par andra grejer.

Vi har flyttat in

Ingen bloggning på länge nu, det blir ju så när man inte har något internet :)

Torsdag: besiktning och flytt och sov första natten. Hela tre timmar sovande blev det ;)

Fredag: städning av lägenhet, överlämning av lägenhet, försökt få ordning

Lördag: grejat, försökt få ordning, byggt ihop möbler, gick en kortare promenad runt trakterna

Söndag: En sväng på IKEA, ÖoB och Clas Ohlson. Även en tur till Kovland. Men helst vill vi ju bara vara HEMMA :)

Vi har även fått flera besök och det är jätteroligt!

Vi återkommer med bilder. Glömde ju typiskt nog kameran och sladd när vi åkte till Kovland. Ca 10 dagar till vi har internet hemma!

Slutbesiktning 10/7 kl 8.00

Japp, imorgon! Sen kör vi skytteltrafik med flyttlass!!

Fick sms från Telia nu att telefon beräknas kopplas in imorgon. Jippi, då har vi kanske internet om inte alltför lång framtid!

En varm sommardag på stranden

Denna vecka skulle ju ägnas åt packa, städa, rensa. Men när vi klev upp i morse var det ju kanonväder så efter en tur till huset och pratat med byggledaren så drog vi iväg till Tranviken! Tre timmar blev vi där ute, blåste inte så jättevarma vindar men det var ändå härligt.

Ikväll blev det lite mer inhandling på Clas Ohlson, vi springer där titt som tätt nu. En klädhänggarderob fick följa med hem. Har även hunnit med att tvätta fönster, ta ner tavlor, skruvar, monterat ner högtalare och lite annat smått och gott. Det är nog bara 2-3 timmars packande och grejande kvar. Sedan är det ju städningen också.Av byggledaren fick vi svar på en del frågor vi hade om små fel vi hittat. De flesta goda besked men att de bara byggstädar och lämnar allt "finputs", det vill säga allt damm och skit på bänkar, fönster etc lämnar de efter sig. Då får vi alltså sluta med att städa i lägenheten och direkt börja städa i huset. Inte så kul men tydligen är det så det fungerar. Märkligt eftersom ingen som flyttar annars får ju lämna skitigt efter sig.

Bra var att vi får en rejäl hög med takpannor som reserv samt alla brädor som blivit över! En annan sak som är konstigt är att vi får själva måla över spikhuvudena som de spikat efter huset lämnat fabrik.

Mest positivt av allt var de bytt ut delar av golv och isolering på övervåningen där de märkt av lite fukt från regnincidenten vi skrivit om!

Inredningsdrömmar

Vill ni kunna klicka er runt i en Villa Västervik så går det att göra via denna länk. Ganska kul :)

Drömmar är precis vad det är just nu, de börjar ta fart nu när andra jobbiga moment har passerat... Titta och drömma har ingen lidit av ;) Det finns så mycket fint!
 


Bilderna kommer ifrån:

Skrivit lite grann om inredning tidigare, här är några av inköpen vi gjort.

Bortskänkes!

Varför annonsera på Blocket när man har en egen blogg? ;) Hehe, ja kanske inte riktigt lika många besökare här som där men vad tusan, här är det ju gratis ;)

Vi har sålt ett par möbler via Blocket men har några saker kvar som vi gärna vill bli av med. Skänkes eller valfri donation ;P Nä men vi ger mer än gärna bort dessa saker bara de hämtas här.


Bild 1. Ikea-möbel
2. 2 Lack-hyllor, Ikea inkl lampor. Hyllorna 1,1 m bred, 26 cm djupa.
3. 2 speglar, Ikea återigen.
4. Micro, LG.

Allt i fint skick.

3 dagar kvar...

Idag var vi till huset för att prata med byggledaren om små fel vi ville påvisa innan besiktningen men ingen var där och i våra ögon var det bra mycket kvar att göra på huset innan torsdag. Ringde honom och läget verkade helt lugnt, imorgon skulle de vara där hela dagen så då kunde vi komma och prata.

Förutom en tur dit så har vi köpt mer flyttlådor (puh, hur många går det åt egentligen) samt mer sopsäckar(samma där!). Vi har gjort adressändring också.

Dagens klart värsta uppdrag var rengöring av ugnen...usch och blä. Kan ju bara konstatera att vi hållit efter för dåligt där. Men nu är väl den värsta av allt städande gjort....eller?! Klädkammaren är nästintill tömd också.

Imorse var jag (Madde) uppe med tuppen, vaknade strax efter 5 och klev upp 6. Är väl ett tecken på att man är som ett barn på julafton nu när det närmar sig. Men då hade jag tvättat tre maskiner, promenerat runt Sidsjön en timme och gjort frukost på sängen till sjusovaren ;) Man får mycket gjort om man kliver upp tidigt, den saken är säker i alla fall.


Sidsjön ca 7.45     Dagens Burr - Bubba på väg in i slagsmål... igen!

Lugnet före stormen?

Det har varit på lugnt på bloggfronten nu beroende dels på att vi inte varit till huset sen i tisdags och vi har istället ägnat oss åt bland annat cykelturer, att ha kul på Sundsvalls gatufest och varit på en tripp till Thailändska paviljongen. Vi ska åka till huset imorgon kväll och kolla igen.

Nedräkning till slutbesiktning och inflytt är nu i full gång. Slutbesiktning på torsdag 10 juli och godkänd sådan - inflytt så fort SMV får kvitto på betalningen. Så dagarna innan torsdag kommer ägnas till stor del att packa det sista och kolla upp en del saker i samband med flytten. Vi ska även ringa de som kaklat badrummet och gnälla på en faktura igen eftersom vi aldrig blev uppringda. Lova en sak muntligt och skicka faktura på något annat är tydligen helt okej för en del företag. Verkar inte helt ovanligt.

I går såg vi naturligtvis Landslide på gatufesten och de spelar idag igen på Stationsscenen 13.30. Missa inte! =)

RSS 2.0