Nej nej nej :(

Grannen: "Vi tänker överklaga, huset är för högt med 1,5 plan."

Vi är lessna och uppgivna. Varför vägrar de tillmötesgå oss när vi anpassat husets placering efter dem och försökt varit så ödmjuka och flexibla som vi möjligen kan...

Alla deras övriga synpunkter kunde vi idag besvara men vi har ju inte ändrat på hustypen.

De skulle resonera om saken över helgen och höra av sig.

13 maj blir det byggsamråd och till helgen kommer grävaren, det står kvar. Marken ska fortfarande täckas av, vi ska flytta dit, frågan är bara när och till vilket pris.

Bygglov!

Idag kom bygglovshandlingar med posten. Tänk att tre små ord kan göra oss så lyckliga - klicka på bilden för att se ;)
Vi fick också idag veta att markfirman flyttar grävaren till vår tomt troligtvis på fredag och påbörjar arbetet då eller strax därefter. Då kommer de börja täcka av hela tomten.

Dags att skicka in begäran om en offert från Telia också och se om det är värt att dra in fast telefon. På något sätt måste vi ju ha telefon och bredband. Telia vill veta vilken adress vi kommer ha, hur tusan tar man reda på det?!

På bygglovshandlingarna stod förresten också att de tre grannarna har delgivits bygglovet också och de har möjlighet att överklaga. Vi kommer att gå runt till dem alla tre och fråga rakt ut, eftersom det erbjuds den möjlighet tydligt och klart i handlingarna de får finns ingen anledning att inte fråga. HÅLL TUMMARNA!!!!

Säljaren på SMV ska boka byggsamråd nu också som man ska ha på kommunen för att få starta bygget.

Det är också dags för oss att bestämma kakel med Golvettan, både i badrum och i kök. Många beslut som ska tas, snart ska vi välja elbolag också. Det är rena djungel med alla val som ska göras.

Går det troll i vårt bygge eller...

Vi fick 8 april veta att vårt bygglov skulle upp i arbetsutskottet 9 april och sedan upp i byggnadsnämnden 23 april. Vi ringer därför med stor förväntan till kommunen idag 24:e och hör hur beslutet lyder från igår.

Då får vi veta av nämndens ordförande att det har inte gått upp i nämnden igår! Det blev beviljat och klart 9 april i arbetsutskottet. Kommunen har inte delgivit varken oss eller grannar sedan dess.... 15 dagar har gått till INGENTING.

Nu har de lovat skicka ut handlingar idag eller imorgon. Innan vi fick klart om detta som jag skrivit nu så har vi fått olika besked från tre olika handläggare. Detta är ju fullständig skandal, tydligen får instanser bete sig precis hur som helst medan vi privatpersoner ska ha ett perfekt beteende annars åker vi på rejäla bakslag. Nu är man lagomt förbannad.

Där fick vi för att vi öst beröm över kommunen.

Men för att sammanfatta till något positivt: VI HAR JU FAKTISKT BYGGLOV NU!!!!! =)

Håll alla tummar för att grannarna nu inte överklagar.....
------------------------------------------------

I söndags lyckades vi inte elda upp resten, det tog sig inte, vi var inte tillräckligt duktiga pyromaner. Men igår körde Sven-Erik bort resten till majbrasan i Lillhällom. Nu ska vi bara "städa upp" lite av resten till helgen.

Fire

Nu var det längesen vi skrev här men det är inte roligt att göra inlägg när det mesta går emot och det blir bara tråkiga negativa inlägg.

Känns lite bättre nu i alla fall. På onsdag får vi vårt beviljade (förmodar vi?!) bygglov. Då ska vi sen på eftermiddagen träffa SMV och markentreprenören.

Idag har Mattias, Lars, Putte och Malin eldat MASSA ris. Två av de tre stora brasorna är nu puts väck. Madde anslöt på eftermiddagen (tog mig friheten att vara med på vårterminens sista triathlon). Imorgon sticker vi dit tidigt igen och då ska sista högen bort också och såga/klippa bort den sista slyn och rensa upp också.
Tusen miljoner tack för hjälpen till er som hjälpte till idag!!!!!!

Lite bilder från dagen:


Nuläge

Nuläge:
  • Vi skickade in bygglovsansökan 26/2.
  • Vi fick en begäran 5/3 om att kommunen ville ha komplettering ritningar av dränering
  • Kommunen skickade ut handlingar till grannarna om att de hade möjlighet att lämna synpunkter. Det har 2 av grannarna gjort. Den ena hade lämnat en synpunkt om att de var fundersamma över deras jordbergvärmehål men det är inget att ta hänsyn till nu då vi inte ska ha bergvärme utan något som får tas ställning till om vi någon gång skulle vilja ha bergvärme. De andra grannarna hade ju skrivit en roman med synpunkter precis som förväntat.
  • På grund av att grannar lämnat synpunkter ska ärendet upp i arbetsutskottet på onsdag där bygglovshandläggare har gjort ett förslag. Sedan ska det upp i byggnadsnämnden 23/4. Hade inte grannarna skrivit några synpunkter alls hade bygglovshandläggaren kunnat ta beslutet ensam och det hade kunnat varit klart nu.
  • Efter 23/4 skickas beslutet ut till oss och grannarna. Grannarna ska då skicka tillbaka en mottagningsbevis, att de tagit del av informationen. När de bekräftat att de mottagit beslutet så har de tre veckor på sig att överklaga.

I tisdags fick vi en leveransbekräftelse från Smålandsvillan. Där står det en preliminär leveransvecka pga säljaren "tvingat" in oss på leveranslistan trots att vi inte hade beviljat bygglov. Vi hade inte ställt några krav på honom att göra detta, inte ens framfört önskan till honom!! När han gav oss beskedet att han fått in oss på listan så sa vi jaha okej vad bra, vi förstod inte konsekvenserna.

När vi fick bekräftelsen så står det att om inte leveransvecka hålls så får vi stå för lagerkostnaderna av huset. Det vill säga att man redan nu kan konstatera att leveransveckan inte kan hållas då det blir så förskjutet med att det ska upp i nämnden osv så ska vi stå för lagring av huset!! Påpekade detta per telefon till säljaren idag... han svarar mig;

"Men huset står ju då bara här ute, det kan ju inte handla om några pengar"


Är det han eller vi som avgör om det handlar om några pengar eller mycket pengar... 

RSS 2.0