Kattlucka deluxeKattluckan på plats. Magneten fastsatt runt Bubbas hals. Nu fattas bara att han använder den också! En dörrmatta ska han nog också ha, den lille lortgrisen.

Gräset tar sig

Nu är det två veckor sedan vi sådde. Det har tagit sig helt godkänd förutom i hörnet som man ser på tredje bilden. Där var det ju geggigt och lerigt när vi sådde så vi tror att fröna hamnade så djupt att det kommer så småningom.. Det har kommit upp lite lite grann i alla fall. Man börjar redan kunna föreställa sig hur det ser ut med hel gräsmatta..blir så fint så :)


220 kvm gräsmatta

Igår hann vi med massa saker, skönt att ha en sån känsla ibland för oftast hinner man inte med hälften av det man tänkt sig...

Vi hyrde såmaskin, handlade, slängde två fulla bilar med skrot på Blåbergstippen och satte därefter igång med att kratta upp all jord... Vilket var riktigt vidrigt eftersom det regnade så mycket och inte roligare var det att rulla såmaskinen, speciellt inte på en viss del som var rena gyttjan. Sen krattade vi igen, trampade det som gick och krattade allt igen... Så nu hoppas vi att vi gjort ett bra jobb trots allt så vi har 220 kvm gräsmatta till nästa år!

Hoppas på att det torkar upp idag då det verkar bli fint väder...

Sen hade vi familjen Y över på lite mat och fick (läs: tiggt till mig) två av dessa fina ljushållare som vi ska sätta upp på väggen bakom tvn idag. De fina blommorna hade min brorson plockat åt mig... :)

Nu ska vi ut och springa tusingar!

--------------------------------------------

13.50: Är det inte väldigt märkligt att folk måste kommentera allt de ser? Lite extra högt så de vet att man hör dem. Någon runt Sidsjön tyckte visst att jag inte var riktigt klok eftersom jag sprang om dem och flåsade på rejält... Det är det som är meningen - det ska vara jobbigt, det är då man blir bättre/snabbare/starkare/uthålligare! Gav henne en lång blick efteråt för att visa att jag hörde...haha

Earth

Idag kom en lastbil med matjord. Mattias började lassa ut i två timmar och sen när jag kom hem fortsatte jag i någon timme till. Imorgon blir ett till ryck så allt blir klart innan fredag då det skulle regna... Blir ju så tungt om det regnar på högen. Sen blir det gödsla, trampa, kratta, så frö, trampa och så vidare... Håller tummarna för en lika fin gräsmatta som förra årets sådd blev till nästa år!Ser ni ufot vi haft på besök...? Haha

Om ett par veckor blir det kanske av att fylla större delen av det som är kvar att fylla på tomten... Kommer bli jättebra! Kommunen har fixat vägen i veckan också... riktigt riktigt bra blev det, som att ha asfalt nästan!

RSS 2.0