Sått

Ikväll har det såtts gräsfrö! Sått, krattat, trampat, krattat igen och slutligen vattnat hela härligheten. Nu blir det vattning varje kväll om det inte regnar. Helgen går i sportens tecken. Den här helgen också :) Mattias har innebandycup hela helgen och Madde ska på Tjejmilen i Stockholm. Ha en härlig helg för det ska vi ha :)

Gräsmatta fortsättning följer

Nu har vi rullat gödningsmedlet TG Växupp på matjorden och krattat ner den i jorden. Imorgon blir det trampa och kratta igen och på torsdag så gräsfrö! Hoppas att det inte blir regn bara!

Triathlon

Idag pausar vi från husligheterna och har tävlat i triathlon istället. För mig (Madde) gick det bra, blev fyra och därmed spöad av tre killar men slog 10 killar också :) Mattias var i ledning efter 2 km cykling men fick då punka så han fick bryta... Trist, han hade garanterat vunnit annars. Jag stannade och erbjöd min cykel till honom men han avböjde.

Först simmade vi ca 100 meter i en tjärn(blev kortare än tänkt för att det var ju rätt kallt i vattnet och inte så kul om folk skulle fått kramp), därefter ca 1 mil cykling och sen 5 km löpning. Vinnaren kom in på 50 minuter och jag kom in på 53 minuter. Blev omsprungen när det var ca 400 m kvar, det var lite surt men trodde jag skulle komma nästan sist så det gick ju över förväntan.

Har nu städat lite och ska åka iväg på grillpartaj om någon timme.

Trevlig lördag!

Utomhus

Igår vid 16 levererades ett lass matjord. Vi satte igång direkt och skyfflade, lassade och krattade ut. Nu är vi nästan klara med det. Vi har köpt gräsfrö och diverse andra saker som behövs för att få till en fin gräsmatta. Vi har bokat upp oss på en såmaskin men den var tyvärr inte ledig förrän på torsdag. Granngården, där vi köpte gräsfrö m.m gav bort lite roliga blompinnar. Kräftan ligger ju rätt i tiden.En brandsläckare passade vi på att skaffa när vi ändå var i farten. Skulle det börja brinna och man har inte skaffat en så lär man ju ångra sig något alldeles otroligt.

Idag har de varit här och fixat fläkten i grunden också så nu är den på. Ytterdörren har vi fått justerad och sotare har varit här och besiktat im-kanalen.

Nu har vi fått lite mat i magen så då var det dags att gå ut och kratta ut den sista biten. Vi ska flytta på trallen och utemöbeln så vi kan så gräs fram till halva gaveln då det är där vi planerar att altanen ska vara. Vi har inte lagt matjord hela vägen mot huset på grund av att där tänkte vi lägga sten. Altan och stenanläggning blir dock inte i år. Där kabeln ligger ringlad ska lyktstolpen stå. Kabeln är nedgrävd och utgår från utebelysning på gaveln.

Kul att vi kommit gång med lite förändringar utomhus nu :)

Nyckelskåp?

Hur förvarar ni era nycklar? Vi hade nyckelskåp strax innanför dörren i lägenheten, det är ju så enkelt att hänga ifrån sig hemnycklar och bilnyckel direkt när man kommer in så vet man var man har dem när man ska iväg. Just nu har vi nyckelskåpet liggande på bänken bredvid ugnen, med alla nycklar liggandes i. Och det är inte vackert. Var kan man få tag i ett fint nyckelskåp?

Sovrummet uppdaterat med nytt överkast och kuddar :)Förresten... vi ska troligen få nya grannar snart...hihi :D

Onsdag

Nu har vi utebelysning :) Tack Stefan!


Kabeln som ligger längs huset och ut ur bild till vänster (första bilden) är utlagd för att finnas där när vi ska kratta över matjord och den ska användas till lyktstolpen vi ska ha.

Wally är fastskruvad och redo att hälsa alla välkomna. Nu fattas bara hallmatta som beställdes idag.(Ja, bilderna är suddiga - skitkamera!)

Idag var det dags att ta stora beslut, papprena från banken damp ner i brevlådan så nu har vi haft kvällsmöte om räntor, bindningstider och amorteringar! Vi hade faktiskt lätt att bestämma oss för vad vi skulle ha men om det är rätt vet man ju aldrig i förväg.

Pyssel

Här har vi då den lila väggen. Nu är jalusin uppe också. Ser lite bättre ut än att ha dubbla filtar hängande ;)
I tvättstugan har vi flyttat städskåpet. Det var helt idiotiskt placerat när man inte valt torkskåp så vi flyttade det närmare tvättmaskin och torktumlare. Nu får vi plats med ett större ställ för att hänga blöta kläder på. För oss stod det som det ser ut på planlösningen förutom att vi inte har något torkskåp (TS). I SMV i Kovland hade de ändå monterat städskåpet intill maskinerna men inte hos oss. Var enkelt att flytta men blev ju onödiga hål i väggen. Det är ingen bra lösning för sopsorteringen som det är nu men har inte kommit på hur vi ska kunna ha det på något bättre sätt än. Skulle gärna ha några sådana här staplade på varandra men finns ingen plats :(


Från Ikea

Än så länge har vi inte gjort mer idag, förutom bakat lite. När man har semester i OS-tider så är det ju mysigt att dricka kaffe och fika lite framför teven :)

Målat lite lila

Så här ser det ut framifrån.Det går såklart inte att öppna dörren som är mot toaletten. Toalettlocket tar i lite lätt när man fäller upp det men man kan ju fälla in dörrarna också så tar det inte i. Och hur ofta går man på toa och duschar samtidigt? ;) Vi tycker att det funkar även om man kunde ju ha önskat att toalettstolen var placerad längre åt höger för det är ju gott om plats där. Är glad att vi tog 90x90 dörrar så att det är gott om utrymme att röra sig i duschen.

Det regnade ju som sjutton idag så det blev inget matjordslass idag, blir någon annan dag i veckan. Istället så har vi målat fondvägg och satt upp en tavla med tre bilder i hallen, samma bilder som vi hade i lägenheten men med ny ram.Vi fick åka en snabb sväng till Birsta för att köpa maskeringstejp som passar på tapet. Vi hade köpt tejp på Bauhaus där vi köpte färgen och den killen sa att tejpen skulle funka på tapet men vi provade ju som tur var på en tapetbit innan och tapeten följde ju med när man drog bort tejpen. Så vi köpte maskeringstejp för tapet på Clas Ohlson och den funkade bra.

Det blev den kulör vi hade tänkt oss, riktigt toklila. Bryter verkligen av mot allt annat i huset som går i grått, vitt och silver mest. Bild kommer sen. Letar febrilt efter en väggdekoration att klistra upp. Vi har tänkt oss någon form av trädgrenar/kvistar som "växer fram" från den bortre väggen (vid fönstret) och går över typ halva väggen ovanför sängen. I grått eller silver som passar tapeten i resten av rummet. Var kan man hitta sådana väggdekorationer?!? Googlat för fullt men inte hittat just det vi söker efter. Hade tankarna på en text först men nu har vi ändrat oss till en dekoration istället.

En av fasadlamporna är på plats nu. Jättefint blir det!


Duschdörrar

Nu är duschväggarna på plats, skitbra blev det! 90x90 får alltså plats i Västervikbadrummet trots att toalettstolen står så nära men tight var det.Vi har en veckas semester framför oss och det ska bli skönt. Imorgon kommer ett lass matjord som vi ska kratta ut på ovansidan huset, vid ena gaveln. Enligt SMHI ska det regna men hoppas de har fel! Regnar det så vi inte kan kratta så ska vi måla fondvägg i sovrummet.

Sen blir det en bit gräsmatta :)

Från grus.nu

Sen sist

Vi är urusla på att blogga - vi vet! Men det finns ju så mycket annat att göra :) Sen vi skrev sist har vi haft massa trevliga besök, fått jättefina inflyttningsprenter (tusen tack!!), varit på Winnerbäckkonsert, målat sandlådan vit och beige. Vi har även köpt trall och fått utemöbler så vi har en liten uteplats. Har tyvärr inte använts allt för mycket då vädret ju varit dåligt senaste veckorna. Nästa vecka är dock finväder beställt eftersom vi fått en vecka semester till då!

Hallen har utökats med en vit hallmöbel inkl rottingkorgar och en bordslampa. Vi insåg nu när det börjar bli mörkare på kvällarna att vi har nästan inga lampor så vi köpte en taklampa till hallen också. Vi snubblade över en hallspegel som vi föll för direkt också.I inflyttningspresent har vi fått fyra fina utelampor och så småningom blir det även en matchande lyktstolpe ute på tomten. Kommer bli jättefint!


Emma: Det är vår gamla soffa som vi tagit bort hörnet på för det fick inte plats. Funkar alldeles utmärkt att ha den som långsoffa så länge :)

Vi fick en kommentar om att vi borde ha mer inomhusbilder och inte bara närbilder. Vi har tagit massor med bilder men man lägger ju inte upp allt utan plockar upp lite på måfå här, ska försöka variera bilderna lite mer. Tycker det blir lite tråkiga bilder när vi inte fixat till än med gardiner, tavlor etc på väggarna.
.....................................................................................................................................................

När vi flyttade in för en månad sen så skrev vi att slutbesiktningen var klar för att vi inte ville/orkade förklara hur allt blev. NU är det äntligen slutbesiktat, 4 augusti blev det av. Besiktningsmannen behagade nämligen inte dyka upp. Byggledaren jagade honom via telefon men fick inte tag i honom på flera veckor. Han hade helt enkelt glömt bort oss och dragit på semester. Det kändes sisådär att inte få besiktat på en gång men fördelen var ju att vi hann leta upp fler fel och funderingar vi kunde ta upp. Flera mindre "fel" åtgärdades omedelbart men det är fortfarande ett par saker som ska åtgärdas... Besiktningen blev godkänd i alla fall.

RSS 2.0