Hemmavecka


Snickrat altan


Målat utemöbler. Tog med mig färgetikett från en gammal burk som är till knutar och foder på huset och åkte till Ejes färghus som var enda återförsäljaren för Nordsjö färg i stan tydligen...Ville att träet skulle lysa igenom på möblerna, tänkte bara stryka ett lager. Ser ut som att det blev bra. Blev inte riktigt så beigt som jag tänkt mig men det blir nog bra ändå.

 
Softar på den färdiga delen av altanen och tar så många fikaraster vi kan =) Vi fick köpa 200 m trallvirke till... Alla mattekurser på gymnasiet räckte tydligen inte till för att räkna ut rätt mängd trall =P

Ingen fjällvandring pga urusel väderprognos för fjällvärlden, vi drar iväg imorgon istället, Sundsvall-Sthlm-Leksand-Sundsvall. Inte så bra väder hittills, i lördags var det väl ok och det var ju tur att vi hade det på triathlon.  Nån regndag är skönt ibland så får man lite tråkigt inomhusjobb gjort, typ städa övervåningen som vi gjorde i måndags när det öste ner.

Totalt ospännande med städning men vi hade spänning också. Ett par gånger under måndag och tisdag kollade vi på "showen" utanför och kände hur huset skakade till. Vilken jävla smäll ;) Bergsprängning åt grannnarna =)

Vi har varit och ätit på Holmö brygga, gått på bio, sprungit Kungsnäs-Sörberge och cyklat den omvända sträckan, varit på Birsta. Har köpt en ram som jag ska spänna upp ett tyg på, ska bara hitta det "rätta" tyget först. En tavla till vardagsrummet ska det bli.


Idag blev det klart med all trall. Nu har vi 60kvm altan :D Känns grymt att bra att kunna gå ut på altanen rakt från köket från två håll.
Trappsteget är klart på ena kortsidan. Bara 12 meter kvar!
Har köpt en Salix Subopposita. Vad det är? Ingen aning men fin var den i alla fall tycker jag. Nu fick vi användning för de stora krukorna som vi köpte förra året, haft de små i de långa fönstren inne.
25 april 3 månader senare, 25 juli


1 vecka till semester

Attans väder det varit då, men idag har solen tittat på oss i alla fall! Härligt, så då gällde det att passa på att vara ute. På förmiddagen har Matte spelat golf och jag har sprungit jordgubbslopp. I eftermiddag har vi klippt gräs och skruvat altan. Lånade gräsklippare av favvogrannarna - oj vilken skillnad när man har vant sig vid (om man nu någonsin gör det?!) handjagare... Svisch sa det så var vår lilla gräsmatta klippt. Den är grymt fin för att vara första året =) I veckan har en besiktningsman varit hos oss och besiktat huset inför grannarnas sprängning som blir nästa vecka. Det går säkert bra. Känns tryggt att dom kontrollerar huset i alla fall.

Ifredags fick vi ett märkligt samtal. Det företag som levererar plast (och tejpen?) till isoleringen till grunden kom hit igår och skulle kika i vår grund och titta för att om ca fem veckor komma tillbaka och byta ut den. Det verkar som att det upptäckts att tejpen släpper och det inte är så bra med det där så de byter på alla Smålandsvillor. De hade varit till alla villorna i Sundsvallsområdet tidigare i veckan och igår var de till oss medan vi var på jobbet. Verkade ju lite oroväckande men väldigt bra ändå att felet är upptäckt så att de fixar det innan det blir något tok. Skulle inte kosta oss något eller så. Låter ju bra.

Skruven tog dock slut - igen så det blev ytterligare ett byggvaruhusbesök så att skruvandet kan fortsätta ikväll! Gäller att passa på så länge regnmolnen håller sig borta. Om en vecka har vi semester och då ska vi sitta och gotta oss på altanen förhoppningsvis =)

Idag bjuder jag på ett efterrättsrecept:

Jordgubbs- och limepannacotta Portioner: 4-6
1 gelatinblad
1 1/2 dl vispgrädde
2 tsk strösocker
250 g KESELLA jordgubbb & lime
Jordgubbssallad: 250 g färska jordgubbar och 2 passionsfrukter

Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten i cirka 5 min. Koka upp grädde och socker i en kastrull. Krama ur gelatinbladet och rör ner det i grädden. Låt svalna något. Blanda ner KESELLA. Fördela i små glas och ställ i kyl att stelna i cirka 3 timmar eller över natten. Skär jordgubbarna i skivor. Dlea passionsfrukterna och skrapa ur fruktköttet. Blanda jordgubbarna med passionsfrukten och fördela det på pannacottan vid servering.

Matta i köket

Plastmattornas return to svenska kök genom pappelina. Någon av dessa skulle vara fint i vårt kök. Antingen i grönt eller svart/vitt.

Pappelinamattor (pappelina.com)
Bilder från Clickdesign

$$$ Altan $$$

Blir grymt bra med altan, den kommer användas massor men fick en fråga om hur kostnaden för den ser ut. Nu vet vi ju inte om vi kommer behöva köpa något ytterligare innan den är klar. Kanske mer trallvirke och mer skruv kan det ju bli.

Så här ser det ut so far för 60m2 altan i vinkel:

Virke                           11446 :-
Skruv, beslag mm   3791 :-
Plintar (gjutit egna) 2707 :-

Totalt                        17945:-


Visst, det kostar sina slantar men det känns så värt det. Nu har inte vi räknat på något räcke eller nåt annat ytterligare heller som vi får se om vi gör i år eller nästa år.

Sommar, värme & altan

- kan det bli bättre? Ja, om man hade semester också men man kan inte få allt. Eller kanske, om drygt 2 veckor har vi semester. Hoppas värmen kommer då också.


14/616/628/61/7

Stommen till trappsteget och kjolen är klar. Trallen är på g. Det har blivit några svängar på byggvaruhusen, köpt mer virke en gång och skruv och spik två gånger. Det går åt mer än man kan tro. Det blir fint med ram runt.Tur i oturen att vi inte har semester nu för grävmaskinerna har varit här hela veckan från sju på morgnarna och grävt VA åt våra grannar. Men det går snabbt.

Lövad bro på Midsommar - of course!

RSS 2.0