Inte mycket kvar nu

Idag var vi förbi huset igen, kan inte kika in tillräckligt många gånger =)

Byggledaren var där och la takpannor, de var nästan klara med det. Tapetseringen var klar.
Det som är kvar nu är:

  • sammanfogning av modulerna inne
  • fylla ut för att kunna montera klart entrén
  • badrumsdelen (sätta dit toastol, duschblandare och förhoppningsvis kunde den rörmokerifirman även sätta dit våra badrumsmöbler som vi köpt)
  • byggstädning

Inte så mycket alls med andra ord! =)

Idag köpte vi duschdörrar + ett ställ att hänga på dörren som man kan ha schampoo etc i. När vi gick in i badrummet sen insåg vi att... oops, det kanske blir föör tight med dörrarna mot toastolen... icke bra. Det är väl öppet köp :S Vi får kolla igen när toastolen kommit på plats. Det går ju inte om man ska behöva sitta på sniskan på toalettstolen för all framtid ;)

Lite bilder från idagUrsäkta dålig kvalite på vissa bilder, de är tagna med mobilkamera och blir så lätt suddiga men bättre än ingen bild alls. Det kändes inte helt 100 med fondväggen i vardagsrummet. Den är mörkgrå med svarta medaljonger men vi inbillade oss att medaljongerna skulle vara större och det kändes lite konstigt, vi får vänta och se om det var rätt eller inte. Svårt att avgöra när man sitter med tapetkatalogen framför sig och väljer.


Förutom husbesök har dagen även bestått av bullbak

Vi är nu med här: vibyggerhus.se

Vilka är ni?

Nu är vi nyfikna på vilka som läser här, vissa vet vi ju redan men ni är många okända :) Det är ju kul men ge er till känna lite!

För ett tag sedan tog vi ju bort lösenordet på bloggen och sen dess har ju besöksantalet ökat en del och det gör oss ju nyfikna på vilka som besöker oss och vårt husbygge!

Mer bilder

Här kommer första inlägget med Mattias bakom tangenterna."Kanonkul, fyra av fem toast"

Husesyn

Idag har vi varit in i huset för första gången, förutom i fabriken då. Två stycken höll på att tapetsera. Badrummet var färdigkaklat och vi är så nöjda med badrummet! Vi var upp på övervåningen också och den är stor! Varmt var det där uppe också.


De har börjat lägga på takpannorna.


Köket. Funderar lite på om de skulle ha fått kakla hela vägen ut till diskbänkskanten eller om det blev bra som det blev...


Vi är jättenöjda med badrummet. Blev den effekten vi ville ha, badrummet är ju litet så vi ville att det skulle kännas större med hjälp av kaklet. Stora vita blanka plattor, 33 x 60 cm och grå klinker 20x20 på golvet samt 10x10 på golv och vägg i duschhörnan.


Här var det tapetserat.


Övervåningen


Mattias hälsar alla välkomna ;)

Wakey pakey

Vi har blivit väckta nästan varje dag på semestern, men är det roliga besked som vi får i luren så blir vi mer än gärna väckta! Imorse ringde Golvettan klockan 7 angående fogen i badrummet. Badrummet är nog klart idag :) Klockan 8 ringde en angående telefonkabeln, de ska gräva upp vägen igen för att koppla ihop allting. Känns ju lite onödigt men det är ju så det blir.

Idag har vi köpt en postlådaVisste ni förresten att den gamle kändisen Robinson-Robban stönar och stånkar väldigt mycket när han tränar styrketräning? Det vet vi nu för han var på Friskis och tränade idag, vad han nu gjorde här men där var han i alla fall. Dagens kändis-spotting alltså.

BlåBÄR

Anslutning av vatten och avlopp fram till tomtgräns gick på 100 papp. Usch usch men det är inte mycket vi kan göra åt det. Vi fick ju ett pristak på 100 och tur var väl det, annars hade det blivit ännu dyrare.

Nu har vi rensat ur förrådet och gått igenom alla saker där. Resultatet blev tre fulla sopsäckar att slänga på tippen plus en full bil med andra grejer. Det är bara kläder och skor kvar att gå igenom och packa. Och så klart de saker vi kommer använda fram till vi flyttar men det är inte så mycket. Vi har varit på Blåberget (eller BlåBÄRStippen som vi säger ;) ) och slängt skräpet, skönt att bli av med det!

Var är finvädret förresten? Hallå solen och värmen, var är ni, vi har semester nu!?

Hittat en tänkbar hallmöbel på nätet och det visade sig vara IKEA, vilken tur för då blir det billigt :)

Expedit 479:-

Semester

Semestern började ju sisådär. Mattias fick vända hem efter fyra hål på golfrundan pga spöregn och vi fick en mycket mycket dyrare faktura från MittSverigeVatten än vi väntat oss för anslutning av vatten och avlopp.... Ringde dem men den som är ansvarig gick på semster idag och är tillbaka 28 juli!! Och ingen annan kunde man tydligen prata med om detta... Men skam den som ger sig. Idag beställde vi i alla fall sopkärl och igår hämtade vi hem badrumsmöblerna. Vi åkte till huset med kaklet till köket, Golvettan var där och hade påbörjat kaklingen både i badrummet och nu också i köket, skoj!

Igår och idag har vi rensat och packat inför flytten. Gäller att vara ute i tid, bäst att passa på när vädret är pissigt också. Vi är inne på 20:e flyttlådan nu... :S

Bubba gillar lådor...Vi har annonserat ut lite möbler på Blocket också. Bokhyllan och skåpet i köket är kvar, vi får nog skänka dem, vill bara bli av med dom!!

Tak på


Regnat in?

Igår (fredag) vid 22 ringde en Kungsnäsgranne och berättade att presenningen blåst bort från delar av huset och låg helt öppet så att det kunde regna in!!! Vi ringde säljaren på SMV direkt såklart och efter många om och men så ordnade han så att en montör (som inte ens har med bygget att göra) kom ut. Innan han hade kommit dit hade vi varit ute vid huset en stund och även hunnit kalla in vår egen jour, dvs S-E.

De öste bort vatten, drog till plast och presenning, la på tyngder på den så den inte ska kunna blåsa bort igen och knöt fast presenningen i byggställningen. VARFÖR hade inte monteringsteamet gjort det i tisdags när de visste att de inte skulle vara där på 6 dagar?! De hade bara lagt på plasten. Helt sanslöst!!! Slarv som kunde ge oss ett vattenskadat hus. Det hade kommit in lite fukt men montören trodde det var så lite så att det inte skulle vara någon fara men det vet vi inte helt säkert än... Snäll granne har vi i alla fall, det är värdefullt med såna.

Så här såg det ut när vi kom dit:


Bilder
Det hade inte regnat på 6 veckor men igår öste regnet ner en del av dagen.... Typiskt! Huset kom ju på plats relativt smärtfritt men de kunde inte lägga på taket eftersom det regnade så mycket. Och nu kommer de inte förrän på måndag och fortsätter. Synd men väldigt skönt att allt gick bra. Det är fortfarande overkligt fast det nu står där på plats.

Husleverans


Dagen föreKungsnäs 150 - 9 juni 2008 kl. 19.30. Dagen före dagen med stort D.

De var inte klara med grunden och huset kommer om 13 timmar. Känns ju betryggande. Inte. Mattias är på plats med kameran i högsta hugg imorgon. Madde vill inte se så hon jobbar istället så hon kan se det hela på film sen när allt gått bra istället för att stå där och ha ont i magen ;) Klockan 9 imorgon kommer ett skepp lastat.....med en 1,5-plans villa!

Vårt hus =)

Fabriksbesök i eftermiddag, häftigt! Kan inte fatta att vi ska bo i det där sen, märklig känsla. En tråkig sak idag var att få en ytterligare räkning från kommunen på 5000 kr för utsättning av huset! Nu ligger kommunräkningarna på ca 25´ och de var kalkylerade till 12´. Skitkul.


Inte bara hus

En del dagar handlar vårt liv inte bara om hus. Som idag.

Imorse åkte Mattias in med Bubba på Djurkliniken för att han har varit ute och slagits, fått ett fult sår som inte velat läka och han har förmodligen bitit och rivit upp det själv efteråt. Såg otäckt ut så de fick söva honom och göra ett litet ingrepp för att få ut varet osv. Nu har han en slang mellan två sår på magen och en tratt på huvudet. Hans största bekymmer är tratten som han inte alls vill komma överens med. Madde hämtade honom på eftermiddagen och det första han gjorde när han släpptes ut ur buren var att börja backa runt i hela lägenheten för att försöka backa ur tratten. På torsdag ska han tillbaka för att ta bort stygnen.


Trött och lessen katt

Men det händer grejer på husfronten även idag :) Eon har varit där och började gräva in elen idag!

Försäljningen i hamn

Idag skrevs det kontrakt och togs emot handpenning på 10 % så nu är det hela i hamn får vi väl säga för att någon ska slänga 30 papp i sjön är väl högst osannolikt.

14 juli flyttar tjejen in och vi ut, hoppas bara huset är beboeligt då, annars får det lösa sig på något sätt ändå.

Tittade på gamla kontraktet när Mattias köpte lägenheten, det var 20030602 som kontraktet skrevs och nu blev det 20080602, exakt 5 år. Knasigt det kan bli ibland.

Äntligen...

...ett beslut om badrumsmöbler! Detta spegelskåp + tvättställ och underskåp blev det till slut. Även blandaren på bilden ska vi ha. Ca 3 veckor tar det att få hem det. Vi var ute i lagom tid då trots allt. När vi hämtar dem kommer vi även att köpa duschdörrar och en ny toalett till lägenheten. En ny toastol vill vi bjussa köparen på då den var dålig redan för fem år sen. Vi köpte handduks- och badlakanshängare av samma märke som blandaren också idag.RSS 2.0