Steg 1

Det blir mycket i bloggen om träning nu för det är så stor del av livet och tankeverksamheten som är där nu. 25 mars ska jag åka till Stockholm, till Värmdö närmare bestämt på första kursen, Steg 1. Detta är vad vi kommer att göra:

Steg 1 består av fyra dagar med föreläsningar, laborationer och praktikpass. Du får kunskap och förståelse om kroppens byggnad och funktion och vad som händer när vi tränar. Vi testar ledarskap, jympa, konditionsmodeller och övningar för rörlighet och styrka. Steg 1 ger en bred kunskapsbas och du får insikt i Friskis&Svettis träningsformer. Störst utbyte och glädje får du om du kommer väl förberedd. Fysiskt ska du ladda för 1–2 träningspass per dag och inför föreläsningarna i fysiologi, anatomi och träningslära finns alla möjligheter att komma förberedd.
(Från Friskis&Svettis Funknet)

Jag längtar!!

Dagens träningspass med min Mr Garmin

BirthdayAv min andre hälft fick jag (förutom sportklockan Garmin) även denna tjusiga katt... tror den var mer till Bubba än mig ;)


Många tjusiga blommor fick jag. De längst till höger fick jag med blombud! Tack så jättemycket till Carola, Björn, Vilmer och Elvin =)


Fint ljusfat av mina gulliga arbetskamrater


Ägnade hela fredagkvällen åt att sy gardiner.


Vi tog ner soffhörnet för att få lite mer sittplatser till kalaset. Vi behåller det nere tills vi införskaffat en ny soffa. Blev lite mer ombonat ändå även om vi inte vill ha så här i längden, känns instängt samtidigt.
Ny vardagsrumsmatta också, från Rusta, endast 499 kr!


Wake-up light i present... rekommenderas =)

Presentkort av min kära Emma i Umeå =) Gymball av Therese och Emma, ni vet vad ni ska ge mig ;) Var nästan ett träningspass att pumpa upp bollen ;)

Fick även många trevliga tillskott till kassan som är oerhört välkommet samt ett presentkort på systemet ;) Jättefint halsband och örhängen som jag använt hela veckan. Schampoo, balsam och hårinpackning från Schwarzkopf - härligt! Fick så mycket fint och bra presenter så jag blev såå glad. Känns nästan som jag fyllde 50, inte 25 ;)

På födelsedagen bjöd jag på cheesecake, cupcakes a´la "Leila bakar", mammas non-stopkakor, Silviakaka och "chokladbollar". Tycker själv att det blev väldigt lyckat, var lite orolig då jag inte gjort de här recepten tidigare men det gick ju bra. Ingen som hulkade upp fikat i alla fall! haha

25 besökare...

Vilka är ni som kikar in med jämna mellanrum? =)

Ni kan väl lämna ett litet spår och skriva er bloggadress om ni har någon.

Please, please ;)

Nytt på husfronten och träningsfronten

Nya högtalare men fattas en sladd för att det ska funka med TV:n... Så kan inte ge ett utlåtande än om de är något att ha men de har fått 7 av 10 på en expertrecension så det verkar ju hoppfullt.. I alla fall för oss som inte är så jättejättepetiga med sånt men ett hyfsat ljud är klart man vill ha. Även om det var designen som jag föll för och lyckades lura in Mattias ;) Den andra högtalaren (blomman) har touchkontroller på två av bladen, + och -.En födelsedagspresent fick jag i helgen, diskmedelspump + diskborstskål från Cult Design.... Cult har sååå mycket fint =) Matchar tvålpumpen på toan. Tack så mycket för detta!!Ni läser för närvarande ett inlägg skrivet av en blivande gyminstruktör. Tro det eller ej men jag var på uttagningar i helgen och blev uttagen till gyminstruktör och ska gå totalt 9 utbildningsdagar i vår, göra två teoretiska prov samt ett praktiskt för att bli licensierad. Börja instruera till hösten är tanken. Ska bli såååå kul! Kändes helt rätt att söka för att utvecklas både i egen träning samt som person och kunna hjälpa andra precis som gymträningen hjälpt mig.

Stiltje...

...på bloggen. Men inte i övrigt! Vi har fullt upp med jobb, kurs i sthlm, innebandymatcher, hockeymatcher och nu kan även träningen gå igång på allvar igen för mig då jag ätit klart min första penicillinkur... och förhoppningsvis den sista! :) Har ikväll suttit och kikat på eventuella lopp som jag/vi skulle kunna springa i sommar, bland annat Vårruset, Sundsvallsloppet och Tjejmilen är klara... Sen kanske HögaKustenmaraton där det finns både halv- och kvartsmaror. Hade inte planerat att gå direkt från springa 1-milslopp till 4 mil ;) Kanske är överambitiöst med så många lopp men siktar man mot stjärnorna så hamnar man kanske vid trädtopparna i alla fall!

Längtar efter att få komma ut och springa med min Garmin nu!

Suktar efter en ny soffa typ varje dag nu....

Ut med julen

Förkyld skrev jag häromdagen, halsfluss var det visst så det blev till att vara hemma några dagar. Kurerar mig med penicillin så jag känner mig redan bättre.

Vila ska man ju göra när man är sjuk och det har jag förutom ett litet ryck på en halvtimme då jag städade bort julsakerna, nu var jag less på dem. Men så tomt det blev utan det röda. Jag tror vi måste köpa nya gardiner snart för att få in lite färg.

Hittade coola högtalare som det tydigen ska vara bra ljud i trots storleken som vill tala för motsatsen.


Från Dustinhome

Sovrummet

Förkyld + ledig blev lika med shopping. Nu var vi less på att inte ha några sängbord och lampor så vi kilade in på IKEA och kom ut 1 timme senare med sängbord, tvättstugeförvaring och ett tidningsställ. Vi hittade inte några sänglampor som kändes 100 men vi köpte två billiga på Clas Ohlson som får duga. Där köpte vi även nya handtag till garderoberna och tänk vilken skillnad så lite kan göra.Före Efter

Gott Nytt År

Alla andra summerar 2008, vi summerar de fem senaste åren:

2003
Nykära, nyinflyttade i lägan, unga och oförstörda ;) (19 och 22 år)

2004
På Mallis i september. Charterresa med Mattias familj. Var i Bulgarien tidigare samma sommar.

Bubba 6 veckor. I juni hämtade vi vår lille buse :)

2005
Mattias stångas med en lastbil på gatufesten och får omplåstras.
Badande i Aspen, Ljustorp.

2006
  På Lasse Winnerbäckkonsert i augusti

2007
Kryssning på Medelhavet

Förlovning på julafton på Södra Berget
2008
Bilden talar sitt tydliga språk, 33+27

Besökte Thailändska paviljongen

Största händelsen under 2008 såklart :)

Gott Nytt År
önskar Madde, Mattias & Bubba


RSS 2.0