1 vecka till semester

Attans väder det varit då, men idag har solen tittat på oss i alla fall! Härligt, så då gällde det att passa på att vara ute. På förmiddagen har Matte spelat golf och jag har sprungit jordgubbslopp. I eftermiddag har vi klippt gräs och skruvat altan. Lånade gräsklippare av favvogrannarna - oj vilken skillnad när man har vant sig vid (om man nu någonsin gör det?!) handjagare... Svisch sa det så var vår lilla gräsmatta klippt. Den är grymt fin för att vara första året =) I veckan har en besiktningsman varit hos oss och besiktat huset inför grannarnas sprängning som blir nästa vecka. Det går säkert bra. Känns tryggt att dom kontrollerar huset i alla fall.

Ifredags fick vi ett märkligt samtal. Det företag som levererar plast (och tejpen?) till isoleringen till grunden kom hit igår och skulle kika i vår grund och titta för att om ca fem veckor komma tillbaka och byta ut den. Det verkar som att det upptäckts att tejpen släpper och det inte är så bra med det där så de byter på alla Smålandsvillor. De hade varit till alla villorna i Sundsvallsområdet tidigare i veckan och igår var de till oss medan vi var på jobbet. Verkade ju lite oroväckande men väldigt bra ändå att felet är upptäckt så att de fixar det innan det blir något tok. Skulle inte kosta oss något eller så. Låter ju bra.

Skruven tog dock slut - igen så det blev ytterligare ett byggvaruhusbesök så att skruvandet kan fortsätta ikväll! Gäller att passa på så länge regnmolnen håller sig borta. Om en vecka har vi semester och då ska vi sitta och gotta oss på altanen förhoppningsvis =)

Idag bjuder jag på ett efterrättsrecept:

Jordgubbs- och limepannacotta Portioner: 4-6
1 gelatinblad
1 1/2 dl vispgrädde
2 tsk strösocker
250 g KESELLA jordgubbb & lime
Jordgubbssallad: 250 g färska jordgubbar och 2 passionsfrukter

Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten i cirka 5 min. Koka upp grädde och socker i en kastrull. Krama ur gelatinbladet och rör ner det i grädden. Låt svalna något. Blanda ner KESELLA. Fördela i små glas och ställ i kyl att stelna i cirka 3 timmar eller över natten. Skär jordgubbarna i skivor. Dlea passionsfrukterna och skrapa ur fruktköttet. Blanda jordgubbarna med passionsfrukten och fördela det på pannacottan vid servering.

Kommentarer
Postat av: Elvy

Hoppas att ni får en bra och solig semester önskar en som haft sin och redan hunnit jobba en vecka.

2009-07-19 @ 15:54:52
Postat av: Anonym

2009-07-19 @ 15:55:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0