Fördröjning av lagfarten...

Igår kom ett mail från banken. De hade fått lagfartsansökan i retur med anledning av att inskrivningsmyndigheten vill ha handlingar där kommunen avsäger sig förköpsrätten. Förköpsrätt finns för kommunen på alla obebyggda tomter. VARFÖR har ingen sagt något? Så vi hade kunnat fixa det här på en gång när vi skickade in köpebrevet.

Nu måste vi ansöka (via snigelpost) om att kommunen skickar ut ett papper till oss om att de avsäger sig rätten och sedan ska vi skicka den till personalkrediter som skickar den till inskrivningsmyndigheten....

Säljaren på Smålandsvillan visste ingenting om detta, han hade aldrig hört det. Det är ju mycket märkligt eftersom tydligen krävs det på alla obebyggda tomter och inte ett ord om detta från kommunen heller utan detta är något som man tydligen bara ska veta. Man tycker man googlar och läser och letar på internet om allt som har med byggprocess osv att göra men man vet hela tiden för lite.

Bara att ta tag i saken så vi får lagfart någon gång.

Kommentarer
Postat av: Emma

Drygt. Hur kunde han inte veta det är frågan. Eller skyllde han bara ifrån sig?

2008-01-29 @ 13:09:38
Postat av: Elvy och Karl -Arne

Ett försenat grattis på födelsedagen till Madeleine. Nästa födelsedag som ju är lite speciell firas i eget hus, det måste kännas bra.

2008-01-29 @ 14:29:27
Postat av: Madde och Mattias

Emma: Det är många saker som han inte kan, helt enkelt, tyvärr. Personalkrediter borde ju ha känt till detta också för det lär ju ha hänt förut känns det som.

Elvy och Karl-Arne: Tack så mycket. Ja, får verkligen hoppas att vi bor i huset då!

2008-01-29 @ 18:58:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0