Byggprocessen

När vi berättar om vårt husprojekt märker vi att det är många frågor som är desamma hos många och som vi inte tänker riktigt på att förklara då vi är så inne i processen som vi inte reflekterar över att andra inte känner till. Tänkte här försöka reda ut lite kring förfarandet som är framför oss nu.

  • När bygglovet är beviljat kan Smålandsvillan ge oss ett leveransdatum. De som får bygglov i dagsläget får ett leveransdatum om ca 17-18 veckor.
  • På leveransdatumet monteras husdelarna på plats normalt på 1 dag. Efter leverans tar det ca 3 veckor till inflyttning kan ske.
  • När SMV börjar bygga vårt hus i fabriken är svårt att säga, de gör det så att de kan leverera huset det utsatta datumet och datumet får vi först när bygglovet är beviljat av kommunen. Men det blir kul att gå in i fabrik och se när vårt hus växer fram :)
  • Bygglovet kan ta som absolut minimum i tid 1 månad. Troligen tar det snarare det dubbla eller mer. Grannarna kommer att ha möjlighet att framföra synpunkter igen (precis som vid förhandsbeskedsansökan) och de kommer ha 3 veckor på sig att uttala sig. Sedan ska bygglovshandläggaren hantera ärendet också vilket gör att det tar tid och det måste ha sin gilla gång...
  • Sedan ska byggsamråd ske på kommunen. Det är vi, säljare, kvalitetsansvarig och kommunmänniskor som träffas på ett möte. Byggfelsförsäkring tecknas och sedan kan bygget starta.
  • När bygglov är beviljat kan mark- och grundarbete starta.

Ni får gärna ställa fler frågor :)

Kommentarer
Postat av: Elvy och Karl -Arne

Med lite flyt kan ni kanske flytta in i september då om vi tänker rätt. Det blir till att ta ut en sen semester i år kanske.

2008-02-28 @ 07:44:05
Postat av: Håkan

Kul att det händer saker hela tiden och jag är imponerad hur insatt Ni verkar med allt. Skall bli intressant att se fortsätningen.

2008-02-29 @ 15:03:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0