Fel svar...

I veckan som varit har vi letat fram blankett för att söka nybyggnadskarta hos lantmäterikontoret på kommunen. Den gick lätt att hitta på kommunens hemsida men sen när vi skulle fylla i den så uppstod naturligtvis massa frågor. Vi hörde av oss till säljaren på Smålandsvillan via telefon men fick ingen hjälp. Vi fyllde i att vi bara beställde kartan, fyllde i personuppgifter och lade ansökan på lådan.

Tog och läste igenom Smålandsvillans checklista över byggprocessen... till vår förvåning kan vi läsa där att "När det gäller tomten hjälper Smålandsvillan dig med att rekvirera en s k nybyggnadskarta, dä ralla tekniska data om tomten och VA-systemet fins med."

Han som sålde tomten kunde ha gjort detta för en månad sen när vi tog upp det och sedan bara beställt räkningen till oss, det var inga problem enligt kommunen. Då skulle vi kanske haft kartan nu eftersom det tar 3-4 veckor och den behövs till underlag för bygglovsansökan.

Allt förskjuts bara helt i onödan. Ska man få något gjort är det lika bra att göra det själv på en gång och ta reda på fakta direkt från källan. Så himla tråkigt att det ska behöva vara så bara...

Vi har varit till tomten med en bekant som är i skogsbranschen men det var för små träd för att använda maskiner på så hans förslag var att grannen som har vedhantering får veden mot att han avverkar den. Vi ska ringa honom idag eller imorgon och förhoppningsvis gillar han idén så kan vi få röjt på tomten snart också! Ett steg i taget...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0