Det händer något varje dag

Bollen är i rullning nu, det händer något nytt i princip varje dag.

Svar på fråga i förra inlägget;
vi har hört ryktas att de andra grannarna inte ville skriva på. Åtminstone inte han med vedhanteringen, han hjälper ju oss så surgrannarna hade ju blivit sur på han också då han inte ville skriva på.

Idag har slutlig beställning gjorts samt leveransavrop. Vi har fått ett preliminärt(!!) leveransdatum. Det kan bara bli verklighet om bygglovet går smärtfritt, vilket vi är väldigt tveksamma till med tanke på grannarna. Datum nr 2 som det kan bli tre veckor efter första preliminära. Blir det någon av dessa är vi jätteglada!

Idag träffade vi, Maddes pappa och markentreprenören på tomten i spöregnet och blev blöta och kalla. Men det känns bra med dom, de verkar duktiga och seriösa. Nu väntar vi bara på offerten från dem och hoppas den inte avviker allt för mycket från beräknad kalkyl. Vi har fått i klartext också gällande finaniseringen att det inte är några problem med att det blir dyrare än ursprungliga kalkylen. Jag tror de är rätt härdade, inga nybyggekalkyler håller från drömmen dag 1 till färdigt hus. Dräneringen får kopplas på kommunala ledningarna men inte dagvattnet. Där kommer det bli en stenkista i hörnet uppe i hörnet mot vedhanteringsgrannen. Vi kommer behöva fylla ca 50 cm extra för att "få upp" huset i hyfsad nivå med vägen också. Det kostar multum men vi måste. Görs markjobbet på det här sättet som markfirman föreslår så kommer grannarna inte kunna säga ett skvatt om att de får vatten in på deras tomt, snarare mindre än idag! Markfirman ska förklara detta för dem.

I måndags tittade vi på kakel hos Golvettan. Vi är inne på vitt kakel, grått klinkergolv och samma grå i hörnet för duschen så att det blir ett duschhörn. Har inte bestämt riktigt än,val av kakel kan vi fundera på ett tag till för det behövde vi inte besluta i slutliga beställningen hos SMV, det tar vi med Golvettan. Golvettan ska göra kökskaklet åt oss också. De hade tyvärr inte blanka svarta långsmala plattor men köper man av typ Eurokakel så kan Golvettan göra jobbet ändå.

Slutliga beställningen gjordes som sagt idag och vi ändrade en del saker till sist jämfört med vad vi publicerade här 31 januari. Bland annat ändrade vi oss på tapetfronten. Grå tapeten som vi skulle ha i sovrummet (tillsammans med lila fondväggen som vi gör själva) - den ska vi även ha i kök och vardagsrum. Mycket grått, ja men det livar vi upp med andra saker på annat sätt. I vardagsrummet ska vi dock ha en fondvägg också, går inte att få fram bild på den just nu men det är i alla fall en mörkgrå medaljongtapet. Fasadfärg vit med grå foder och tegelröda takpannor och vita hängrännor. Spröjs ska vi också ha.

Nu väntar vi på prisuppgiften från konsulten som ska rita in stenkista för att kompletta handlingar ska komma kommunen tillhanda. Därefter ska offerten från markfirman kunna bli klar och konsulten ska göra jobbet och kommunen ska skicka ut handlingar för att grannarna ska kunna få yttra sig. 3 veckor senare kan bygglovshandläggaren ta beslut. När bygglovet är klart kan mark- och grundarbetet starta.

I väntan på allt ska vi elda riset på tomten, förhoppningsvis i påskhelgen. Vi har kommit en bit på väg men fortfarande långt kvar.

Kommentarer
Postat av: Elvy och Karl -Arne

Nu börjar det ljusna för er. Eldar ni riset på tomten och markfirman förklarar för surgrannen om vattnet kanske det ljusnar för dem ochkså. De kanske t.o.m ser att det blir trevligare på tomten då. Man kan ju hoppas.

2008-03-13 @ 06:45:24
Postat av: Tuija&lars

roligt att det händer saker åt det positiva hållet också.ser fram mot att elda lite ris.och grilla korv.

2008-03-13 @ 15:07:58
Postat av: Emma

Jag tror det fixar sig, det där med surgrannarna! :) Synd bara att det kommer kosta extra, men men...

Snyggt med medaljongtapeten :) Erika & Nicke har grå väggar och en grå sådan tapet (den är dock med vit botten och gråa medaljonger) med och det är snyggt! Blir nog bra :)

2008-03-13 @ 18:26:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0