Nuläge

Nuläge:
  • Vi skickade in bygglovsansökan 26/2.
  • Vi fick en begäran 5/3 om att kommunen ville ha komplettering ritningar av dränering
  • Kommunen skickade ut handlingar till grannarna om att de hade möjlighet att lämna synpunkter. Det har 2 av grannarna gjort. Den ena hade lämnat en synpunkt om att de var fundersamma över deras jordbergvärmehål men det är inget att ta hänsyn till nu då vi inte ska ha bergvärme utan något som får tas ställning till om vi någon gång skulle vilja ha bergvärme. De andra grannarna hade ju skrivit en roman med synpunkter precis som förväntat.
  • På grund av att grannar lämnat synpunkter ska ärendet upp i arbetsutskottet på onsdag där bygglovshandläggare har gjort ett förslag. Sedan ska det upp i byggnadsnämnden 23/4. Hade inte grannarna skrivit några synpunkter alls hade bygglovshandläggaren kunnat ta beslutet ensam och det hade kunnat varit klart nu.
  • Efter 23/4 skickas beslutet ut till oss och grannarna. Grannarna ska då skicka tillbaka en mottagningsbevis, att de tagit del av informationen. När de bekräftat att de mottagit beslutet så har de tre veckor på sig att överklaga.

I tisdags fick vi en leveransbekräftelse från Smålandsvillan. Där står det en preliminär leveransvecka pga säljaren "tvingat" in oss på leveranslistan trots att vi inte hade beviljat bygglov. Vi hade inte ställt några krav på honom att göra detta, inte ens framfört önskan till honom!! När han gav oss beskedet att han fått in oss på listan så sa vi jaha okej vad bra, vi förstod inte konsekvenserna.

När vi fick bekräftelsen så står det att om inte leveransvecka hålls så får vi stå för lagerkostnaderna av huset. Det vill säga att man redan nu kan konstatera att leveransveckan inte kan hållas då det blir så förskjutet med att det ska upp i nämnden osv så ska vi stå för lagring av huset!! Påpekade detta per telefon till säljaren idag... han svarar mig;

"Men huset står ju då bara här ute, det kan ju inte handla om några pengar"


Är det han eller vi som avgör om det handlar om några pengar eller mycket pengar... 

Kommentarer
Postat av: Elvy och Karl -Arne

Undrar om det krånglar så här för många eller om det bara är ni som har en väldig otur med allt. Har ni pratat med någon annan som köpt hus av den där säljaren? Är inte företaget ansvarig för sin personal och att de kan sin sak och vad de ställer till med.

2008-04-03 @ 20:04:03
Postat av: Emma

Jag har för mig att SMV har varit med i Uppdrag Granskning? Men jag tror det då handlade om att de inte byggde klart huset för att byggentreprenören drog sig ur på något vis. Sedan fick huset stå med bara papptak och allt...Jag minns inte riktigt. Kan ha varit något annat företag som var med också... Det var i höstas iaf!

Kan ni inte kontakta någon högre på SMV och ifrågasätta lite vad de sysslar med för han kan ju inte göra saker som kommer få dyra konsekvenser för er? Fattar inte hur man kan vara helt okunnig. Är det första huset han säljer eller ... suck.

2008-04-04 @ 14:32:19
Postat av: Anonym

I lördags var vi på "tomtsyn" i Kungsnäs tillsammans med Sven-Erik och Louise. Vilken fantastisk utsikt det var därifrån. Hoppas att allt flyter på med pappersexercisen nu och att grannarna tar sitt förnuft tillfånga ang. överklagandet. Då kan vi få gå husesyn till hösten. Stå på er så att ingen annan gör det.

2008-04-14 @ 08:08:11
Postat av: Elvy och Karl -Arne

Det var vi, Elvy och Karl-Arne som var och tittade, namnen försvann i förra inlägget

2008-04-14 @ 08:14:00
Postat av: Emma

Inget nytt som hänt?

2008-04-15 @ 13:13:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0